Groepsreglement Smartphone Fotografie


Welkom in onze FB-groep Smartphone Fotografie 

22859886_10211682180662368_1551809708177294165_o

Onze groep heeft twee beheerders en drie moderators die er zoveel mogelijk voor proberen te zorgen dat alles vlot verloopt. De beheerders zijn: Regina Wolfs en Wilfried Jacobs – de moderators zijn: Jos Cuppens, Jacqueline Vanherle en Mireille Debeerst.

We laten de compactcamera steeds vaker thuis en kiezen steeds vaker voor onze smartphone om herinneringen vast te leggen.
De meesten onder ons hebben ondertussen wel een smartphone en een foto maken is makkelijk, maar een prachtig beeld vastleggen is een stuk lastiger. Alle mogelijke gerelateerde foto apps mogen gebruikt worden. We zullen jullie zoveel mogelijk apps voorstellen in deze groep. Het is misschien ook wel handig om bij je foto te vermelden met welke smartphone je deze foto genomen hebt.

In het bezit zijn van een goede camera is één ding, kennis van fotografie is iets anders. Dat geldt zowel voor het gebruik van een digitale camera als voor een smartphone.
Een voordeel van fotograferen met je smartphone is dat je de foto’s gemakkelijk kunt delen via social media, fotowebsites of per e-mail. Smartphone fotografie is hierdoor heel populair geworden.
Let op: deel niet elke foto, maar kijk kritisch naar welke foto de moeite waard is. Door alleen je beste werk te delen word je gezien als een betere fotograaf!

Smartphones, en in toenemende mate ook tablets, hebben bijzonder goede camera’s. Standaard wordt alles automatisch voor je geregeld en dat is lekker makkelijk. Maar wil je echt goede foto’s en films maken, dan kun je beter het heft in eigen hand nemen om de camera een handje te helpen. In deze groep geven we ook tips voor fotograferen met je smartphone.

Voorlopig is er (nog) geen reglement, wat niet wil zeggen dat dit er in de toekomst niet kan komen

Het enige wat we momenteel van jullie vragen is:

 • Wees vriendelijk en respectvol voor elkaar en als je een foto mooi vindt mag je dit gerust laten weten aan de plaatser
  • enkel foto’s met een max. van 5 foto’s/dag, tenzij je een donatie deed, dan mag je er tot 10 per dag opladen + links naar niet commerciële pagina’s. Je mag dan ook rechtstreeks delen vanaf je eigen account.   Filmpjes posten mag echter niet.
 • enkel rechtstreeks opgeladen foto’s, dus niet delen van je eigen account – tenzij je een donatie doet !
 • In de hoofding vermelden met welke smartphone/tablet je de foto nam. Indien dit niet het geval is zijn we genoodzaakt de foto te verwijderen
 • Geen foto’s die in strijd zijn met de vigerende wetgeving
 • Links naar eigen of andere sites/accounts mogen hier niet geplaatst worden. Ook geen reclame maken voor eigen belang.
 • Geen reclame maken en ook niemand aansporen om jouw foto te gebruiken voor eender welke doeleinden !
 • Geen nestfotografie !

Heb je vragen? Laat het ons weten via een privé berichtje. Je kan ons ook steeds contacteren via mail (fotografie.allerlei@gmail.com).

Het copyright van de foto’s in deze groep blijft bij de fotografen.
Gebruik en/of publicatie van deze foto’s is alleen toegestaan na toestemming vooraf van de betreffende fotograaf. In antwoord op het nieuwe beleid op Facebook geef ik hierbij aan dat op mijn persoonlijke gegevens, foto’s, enz (als gevolg van de Berner Conventie) mijn copyright rust. Voor commercieel gebruik is dus ten alle tijde mijn schriftelijke toestemming vereist !

Neem zeker ook een kijkje op onze premium-groep: Fotografie/allerlei en pagina Fotografie Allerlei maar ga ook is kijken in onze sub-groep: SunSets & SunRises

Interessante info: indien u een donatie deed heeft u ook enkele extra voordelen zoals:

 • tot 10 foto’s per dag plaatsen
 • links posten naar niet-commerciële pagina’s en websites
 • foto’s rechtstreeks delen vanaf je persoonlijke account

Wie interesse heeft in commerciële boodschappen mag ons zeker contacteren om onze samenwerkingspakketten te bekomen. Graag contact via fotografie.allerlei@gmail.com

Veel fotografie plezier,
Het Smartphone Fotografie team

%d bloggers liken dit: