Over Ons


Hallo, ik ben Regina Wolfs, ik kan mezelf het best omschrijven als een levensgenieter, een teambuilder en doorzetter, een vriend van enkelen, mama van Julie, echtgenote van Wilfried, Schiplakenaar, Vlaming, Belg, Europeaan, Wereldburger, …..

Regina Wolfs – Beheerder

Sinds enige tijd heb ik mijn passie voor fotografie terug opgenomen. Ik trek er dus geregeld op uit met mijn camera en steeds met als doel dat ééne unieke beeld te schieten en voor het overige vele mooie beelden te verzamelen. Tijdens de koude wintermaanden trek ik me geregeld terug achter mijn pc om de vele foto’s te bewerken die staan te wachten in mijn ToDo map. Ik hou niet zo van regeltjes waaraan een foto zou moeten voldoen. Voor mij is een foto geslaagd als ik hem mooi vind en dat is louter een individuele impressie, want het kan best zijn dat iemand anders de foto niet, of minder mooi vind. Persoonlijk houd ik het meest van inhoudelijke fotografie (beeldtaal), van beelden die je aan het denken zetten en/of emoties losmaken. Het is dan ook een kunst om op een creatieve manier met beelden te communiceren. Bij deze vorm van fotografie komt de inhoud op de eerste plaats, wat betekent dat wát je afbeeldt en hoe het communiceert met de toeschouwer belangrijker is dan de esthetiek en de techniek. Dit resulteert vaak in prachtige beelden waar de kijker verschillende interpretaties bij kan hebben zoals tegenstellingen en contrasten, vragen oproepen of juist heel pertinente antwoorden bieden, of het kan je tot nadenken aanzetten, of een persoonlijk gevoel overdragen en nog zoveel meer. Een foto is meer dan een estetisch beeld
Met beeldtaal trachten we op een fotografische en inhoudelijke wijze verhalen te vertellen, die de toeschouwer soms in een heel aparte wereld kan brengen, een wereld waarin het beeld dikwijls een eigen leven (verhaal) begint te leiden, een droomwereld als het ware. Voor mij soms een ideale manier om me even terug te trekken uit deze keiharde realiteit.1 beeld zegt meer dan 1000 woorden is mijn motto.
Alleen een beeld kan volgens mij het momentum in een fractie van een seconde op je netvlies branden, maar de interpretatie ervan is erg individueel. Laat maar eens een beeld zien aan 10 verschillende mensen en vraag hen om hier een verhaal rond te vertellen. De kans is zeer groot dat je 10 verschillende verhalen te horen krijgt. Reizen is ook één van mijn geliefkoosde bezigheden. Zowel citytrips, weekendtrips, vliegvakanties en autovakanties trekken mij aan vanwege hun charmes en specifieke mogelijkheden. In het verleden zijn we voornamelijk door Europa gereisd waaronder het schilderachtige “la bella Italia”. Dit land heeft bij mij een diepe en erg romantische indruk nagelaten. Ook Zwitserland, met z’n vele bergen en dalen, heeft mijn hart gestolen. Ierland was dan weer zo wondermooi vanwege de ongerepte natuur. Sinds enkele jaren zijn we verdere horizonten gaan opzoeken zoals het Afrikaanse en het Aziatische continent, ook de Noordpool is ons niet vreemd meer. Zuid-Afrika, Cuba, Vietnam & Cambodja en Botswana hebben we reeds bezocht en het waren, ieder op zijn manier, stuk voor stuk fantastische en aparte ervaningen. Ook onze reis naar het Hoge Noorden (Spitsbergen) afgelopen zomer (juli 2015) met de Knack cruise was topper. In de weekends of wanneer we even tijd hebben en het weer het toelaat springen we op onze tweewielers en rijden we met veel plezier de wijde wereld in. Ons Belgiëlandje heeft immers nog zoveel mooie verborgen plekjes die eveneens de moeite waard om ontdekt te worden. Een andere favoriete bezigheid is in de tuin keuvelen en samen met vrienden of huisgenoten buiten genieten van zwoele zomeravonden bij een heerlijk glaasje wijn en zachte klassieke muziek op de achtergrond. Dan mag de tijd voor mijn part heel even stilstaan! In mijn schaarse vrije tijd – wanneer ik niet in de tuin bezig ben – hou ik me vooral bezig met fotografie en het updaten en actualiseren van mijn blog.

De mede beheerders en moderators zijn:

Wilfried Jacobs – Beheerder

Ik ben Wilfried Jacobs, gehuwd met Regina die de stichter en bezieler van de succesvolle Fotografie Allerlei groep is. Na een carrière in het bank- en verzekeringswezen kan ik sinds een jaar met Regina voluit genieten van onze hobby’s, zoals daar zijn reizen, theater, ballet, concerten, lezen, fietsen, wandelen… en natuurlijk: fotografie. Heb zelf een hele weg afgelegd sinds mijn eerste toestel, een Minolta SRT100 in de jaren ’80 van vorige eeuw, waarbij elk plaatje een weloverwogen klik was, gezien de financiële impact ervan (filmrolletje, vaste ontwikkelingskost, afdrukkost per foto…). Ondertussen schieten we plaatjes met een full frame digitale camera en een selectie van performante lenzen en andere toebehoren en proberen we steeds opnieuw onze grenzen te verleggen. Hierbij vinden we veel inspiratie (en dan vooral Regina die reeds geruime tijd thuis de lead heeft genomen met het werken met onze Nikon) bij de vele prachtige foto’s die dagelijks in onze groep op Facebook worden gepost door ondertussen 30.000 fotofanaten. Een toevallig initiatief is op die manier uitgegroeid tot een veeleisende hobby waarbij de steun van de moderatoren inmiddels onmisbaar is geworden. Onze reizen en onze fiets- en wandeltochten bieden steeds wisselende panorama’s en verrassende settings die de basis vormen voor nieuwe foto-uitdagingen. Zo krijgen we een perfecte interactie tussen onze verschillende hobby’s. Prachtig toch? Ik wens iedereen veel inspiratie bij het maken van jullie fotografische pareltjes als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie. Immers, foto’s zijn eeuwig en… a thing of beauty is a joy forever.

Jos Cuppens – moderator

Hallo, ik ben Jos Cuppens, geboren en getogen in Zonhoven. Gehuwd met Jacqueline Vanherle.
Samen hebben we een zoon en schoondochter, wonende in Italië. Ik ben gepensioneerd na 42 jaar dienst bij dezelfde werkgever in de Pre-Press van een drukkerij.
Ongeveer 50 jaar geleden met fotografie begonnen met als eerste toestel een PRAKTICA. Tevens ben ik aangesloten bij 2 Limburgse fotokringen. Mijn passie is reisfotografie; vooral de plaatselijke bevolking. Met mijn beste werken doe ik geregeld mee aan Nationale en Internationale fotowedstrijden met als gevolg dat ik ook geregeld een jurylid in Nationale wedstrijden ben. Dagelijks probeer ik mij in deze gezellige groep nuttig te maken als moderator.

Jacqueline Vanherle – moderator

Hallo, ik ben Jacqueline Vanherle, geboren in Hasselt en woonachtig te Zonhoven. Zoals je reeds weet gehuwd met moderator Jos Cuppens. Geniet van mijn pensioen na 20 jaar dienst als bediende op de loonadministratie van een bedrijf.
Ik ben geen aktieve fotografe, maar ben veel bezig met de nevenaktiviteiten, zoals het mee beslissen en uitzoeken van de gepaste wedstrijdbeelden. Naar de behaalde aanvaardingen, diploma’s of medailles ben ik even nieuwsgierig als de fotograaf zelf.
Dus voor ons is het een gezamelijke hobby. Hopende nog lang in deze groep te kunnen en mogen modereren, groet ik u allen.

Jenke Goffa – Moderator

Hallo, Ik ben Jenke Goffa, 65 lentes jong, hopende er nog minstens 35 bij te doen. Mijn leven nu is één van genieten. Ik heb hard gewerkt en uitgekeken naar mijn pensioen = alle dagen verlof. Na het plezier van me amuseren met mijn 5 kleindochters komt mijn grote passie: reizen en fotograferen. Mijn vader had een grote donkere kamer thuis waar ik vanaf mijn 6de te vinden was aan de zijde van mijn papie. ’s Zondags maakten we lange wandelingen en elk lang weekend gingen we op reis, altijd om foto’s te maken. Papie leerde me “zien”. Hij zei me : “ niet alleen maar kijken, je moet ook zien “ Daarmee bedoelde hij, vind de details, gebruik je ogen om de schoonheid van de natuur te zien. Neem de tijd. Neem geen foto vlug vlug. Vandaar dat ik graag alleen reis. Dan kan ik voor elke foto zo veel tijd nemen als ik wil. Ik kan ook terug gaan naar dezelfde plek, voor dezelfde foto omdat het licht veranderd is, zonder dat iemand me zegt: “die foto heb je al genomen“.  Ik heb altijd mijn camera bij me. Mijn motto is : “never leave home without it“.
Toen Regina me vroeg om moderator te worden voelde ik me vereerd, maar was niet zeker of ik die belangrijke taak wel zou kunnen. Maar zo lief als ze is, verzekerde ze me. En ik ben zéér blij dat ik in deze aangename groep ben terecht gekomen. Deze “club” heeft héél wat meer dan een andere groep. Deze is persoonlijk, vriendelijk en leerrijk.
Ik werk niet zo hard als de andere moderators, want mijn leven is te druk bezet met reizen en kleindochters.
Ik wens iedereen in deze groep, al onze bijna 33 000 leden, nog heel veel plezier en veel leergenot bij “ ons “, bij Fotografie/allerlei.

Marie-louise Bosch – moderator

Hallo ik ben Marie-louise… een gelukkige oma van 3 kleinzoontjes en samen met mijn echtgenoot die 2 jaar met pensioen is genieten we van het leven. Ik kan mij het best omschrijven als een natuurmensje. Door gezondheidsproblemen die jaren aansleepte kreeg ik de diagnose fibromyalgie … even slikken maar ik moest verder. Ik was intussen dan ook niet meer actief als bediende. Sindsdien heb ik mij dan toegelegd op een voltijdse moederschap voor onze 2 zonen. In 2011 werd onze eerste kleinzoon geboren en wilde ik zoveel mogelijk mooie momenten vastleggen. Mijn man kocht toen een klein compact digitaal toestelletje en zo begon de interesse te groeien. Een jaar later kwam er een groter toestel in huis en lokte de natuur mij naar buiten, intussen 6 toestellen later is fotografie een uit de hand gelopen hobby geworden. Mijn laatste aankoop in de NikonD850. Samen met mijn oudste zoon die zelfstandige art-director en kunstschilder is kan ik mijn passie delen en ook met mijn vragen over fotografie kan ik bij hem terecht, ik zal dan ook met plezier mij inzetten als moderator in de groep.

GDPR Compliance

button-nieuwsbrief

Klik hier om naar onze GROEP te gaan
Klik hier om naar onze PAGINA te gaan      

Instagram

Om mijn foto’s op Instagram te bewonderen hoef je maar te klikken op het Instagram icoontje

Wens je op de hoogte gehouden te worden van alle recente tips & tricks, schrijf je dan in door te klikken in de rechter kolom op de tab ‘volg dit blog’.

Veel Blog- en Fotografie plezier,
Het Fotografie Allerlei team

2 reacties op “Over Ons

  1. Pingback: Hello world ! | Regina Wolfs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: