MAGIC FOTO


Bezorg ons uw foto voor het ‘Magic Foto Album’.

In dit album worden voornamelijk foto’s geplaatst die ondergedompeld werden in speciaal bewerkingsbadje of die een uitzonderlijke techniek vergen, uiteraard vergezeld van een duidelijke omschrijving. Speciale bewerking of techniek kan zijn o.a. Long exposure technics, Blending, Stacking, Strobing, enz……
Het is de bedoeling om beter en anders te leren fotograferen en kennis/techniek over te dragen aan elkaar. Vragen stellen in de reactie bij de foto mag uiteraard en antwoorden moeten in begrijpelijke taal – en met het nodige respect – gegeven worden.

Hoe ga je tewerk:
– je maakt een mooie foto
– je voegt een  beknopte maar toch verstaanbare beschrijving bij en je geeft wat uitleg over techniek en bewerking
– je plaats ook de exif gegevens bij de foto
– vervolgens bezorg je ons je foto + beschrijving via een privé berichtje (aan Regina), eventueel (graag zelfs) mag je ons ook de onbewerkte (originele) foto bezorgen om te vergelijken.
– na goedkeuring wordt de foto dan door de beheerders in het desbetreffende
Magic Foto Album’ opgeladen en vervolgens gedeeld op onze FB-pagina en FB-groep. Wij zullen ook steeds trachten om de nodige ruchtbaarheid te geven aan uw foto, het is per slot van rekening steeds de moeite waard als we er iets- ook al is het maar een ietsepietsie – kunnen van opsteken. Wacht niet en bezorg ons snel die bijzondere foto.

Hieronder een mooi voorbeeld met uitgebreide beschrijving

Foto en tekst: Bert Nijholt

Olie op water! Dit is een leuke vorm van fotografie om binnenshuis te doen met dit slechte weer. Heel simpel te doen, met leuke verassende resultaten. Een camera met macrolens is wel gewenst. Je plaatst een glazen bak of schaal op enige hoogte 10-20cm. In deze bak of schaal doe je een laagje water, het hoeft niet veel te zijn. Daarna doe je in het water een scheutje olijfolie of iets wat er op lijkt, dit roer je voorzichtig wat door het water tot je de rondjes ziet ontstaan. Nu doe je onder de schaal wat leuk gekleurd papier, als er maar kleurovergangen in zitten. Alles kan…een theedoek, pakpapier of zelfs dvd’s geven een leuk effect. Nu heb je heel veel licht nodig om via de zijkant het papier te belichten. Dit kan je doen door een losse flitser te gebruiken, of met een vaste belichting van bv een sterke burolamp of een bouwlamp. En nu maar schieten van bovenaf, het liefst met een groot diafragma (klein f-getal) Foto en tekst: Bert Nijholt.

Op onze pagina en in onze groep zitten professionele fotografen alsook beginners en amateurs in perfecte harmonie samen. Er heerst respect, behulpzaamheid en samenhorigheid en we waken erover dat het ook zo blijft.

Klik hier om naar onze GROEP te gaan – Klik hier om naar onze PAGINA te gaan.

Wens je op de hoogte gehouden te worden van alle recente tips & tricks, schrijf je dan in door te klikken in de rechter kolom op de tab ‘volg dit blog’.

Veel fotoplezier,

Het fotografie Allerlei team

BewarenBewaren

%d bloggers liken dit: