GROEPSREGLEMENT


Richtlijnen en Spelregels voor onze FB-groep Fotografie/Allerlei

Zeer welkom in onze gezellige groep waar je 1 FOTO PER DAG mag posten! Onze groep heeft drie beheerders en vier moderators die er zoveel mogelijk voor proberen te zorgen dat alles vlot verloopt. De beheerders zijn: Regina Wolfs en Wilfried Jacobs. de moderators zijn: Jos CuppensJacqueline VanherleMarie-Louise Bosch en Jenke Goffa. Bij vragen of problemen kan je steeds bij hen terecht.BIJ VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN GELIEVE EEN PRIVE BERICHTJE (PB) TE STUREN NAAR EEN VAN DE BEHEERDERS OF DE MODERATORS. Zij zullen zo vlug als mogelijk antwoorden.

1 FOTO PER PERSOON PER (kalender) DAG 

DE REGEL IS => 1 FOTO PER KALENDERDAG

Indien men meerdere foto’s post zullen deze zonder verwittiging verwijderd worden. Bij herhaling zal het betreffende lid verwijderd en/of geblokkeerd worden.1 Foto per kalenderdag lijkt ons duidelijke taal en als het relevant mocht zijn om in een bericht (ter verduidelijking e.d.) een tweede (bewerkte versie van de originele weliswaar) foto te plaatsen dan mag dat natuurlijk. Het spreekt voor zich dat, wanneer men het bericht zou misbruiken – door meerdere (verschillende) foto’s te posten – deze zonder verwittiging zullen verwijderd worden. Indien er toch foto’s als reactie geplaatst worden vragen we aan de originele plaatser om dit te melden aan de administrators en de moderators.

Voor zij die een bedrag wensen te doneren bieden we graag meer mogelijkheden aan. Mits donatie (minimaal 10 euro), kunt u meerdere foto’s per dag posten (met een maximum van 10) en u kunt dan ook links posten naar niet-commerciële pagina’s en websites. De donatie knop vind u onderaan deze pagina en leidt u probleemloos naar de PayPal website.
U kunt natuurlijk ook rechtstreeks naar onze donatie pagina gaan.

Wie interesse heeft in commerciële boodschappen mag ons zeker contacteren om onze samenwerkingspakketten te bekomen. Graag contact via fotografie.allerlei@gmail.comDoor de aanzienlijke groei van het aantal leden zijn we genoodzaakt om alles even op een rijtje te zetten. Gelieve daarom hieronder de aangepaste richtlijnen van de groep door te nemen. VAN ALLE LEDEN MOETEN DE BERICHTEN GOEDGEKEURD WORDEN. Op die manier zouden we een heel deel junk- en malafide berichten moeten kunnen tegenhouden/filteren. Graag jullie begrip hiervoor. Indien regels niet gevolgd worden zal men verwijderd en/of geblokkeerd worden uit de groep!

Doel van de groep: 

Het doel van deze groep is enerzijds de kunstzinnigen onder ons samen te brengen en anderzijds een ondersteunend platform te bieden waar we van elkaars beelden genieten, en al doende kunnen leren van elkaar. A thing of beauty is a joy for ever… Deze groep staat open voor iedereen die graag met fotografie bezig is, zowel recreatief als professioneel. Appreciatie voor en commentaren over geposte foto’s van leden moeten een positieve interactie tussen leden faciliteren.Om dit doel optimaal te handhaven, en van de inhoud die gepost wordt geen chaos te maken, zouden we jullie graag vragen enkele richtlijnen te volgen.

Wees selectief: We kunnen allemaal erg veel foto’s maken en posten, maar zijn ze allemaal even goed? Welke beelden zijn voor jou het belangrijkst, waar wil je het liefst feedback op? Deze vragen kan je jezelf best even stellen alvorens je een foto post.

Foto’s (zowel in zwart-wit als in kleur) die focussen op de natuur, natuurfenomenen, vogels, vlinders, insecten, andere dieren, bloemen, andere planten, mensen, gebouwen, kunstwerken, urbex, …. werkelijk alle kunstige en esthetisch verantwoorde foto’s (dus geen familie kiekjes, geen nieuwsfoto’s, ….) zijn welkom maar hou het netjes en respecteer privacy en wettelijke regels – ook de Facebook regels.

Wat kan wel en wat kan niet:

WEL-NIET_DO-DONT_LV

Wat absoluut niet kan:

 • Nestfotografie en beelden van kadavers zijn uit den boze
 • Enkel rechtstreeks opgeladen foto’s en geen bestanden waarachter een foto zit
 • Enkel eigen gemaakte foto’s en geen filmpjes
 • Geen gedeelde foto’s van jezelf of van derden of links naar persoonlijke of andere pagina’s. Hashtags (#) zijn echter wel toegelaten, tags (@) daarentegen niet.
 • Commercie is uit den boze (geen commerciële boodschappen)
 • Niets te koop aanbieden, daarvoor bestaan er specifieke groepen
 • Geen 3D- of bewegende beelden 
 • Geen oproepen tot modellen fotografie en/of oproepen waaruit blijkt dat je op zoek bent naar een fotograaf
 • Met vragen over hulp rond fotografie, techniek en materiaal kan je terecht op onze hulppagina bij bestanden of in ons album tips & triks. Rechtstreeks vragen stellen in onze groep kunnen we niet toelaten.
 • Zomaar foto’s van anderen bewerken kunnen we niet toestaan, de kijk van de fotograaf is juist zo belangrijk en individueel, waardoor iedere foto uniek is. Wanneer er expliciet (door de fotograaf) om gevraagd wordt mag het natuurlijk wel
 • Geen albums aanmaken
 • Geen selfies (met statief mag wel) en geen naaktmodellen (bedekt naakt kan wel)
 • Geen foto’s, geen GIF-bestanden, geen filmpjes alsook geen links als reactie in een bericht plaatsen. Als het echter een foto is ter verduidelijking van de originele foto (een omzetting naar zwart/wit bijvoorbeeld, of een horizon die recht gezet werd, of andere bewerkingen) dan mag dit wel natuurlijk; het gaat dan per slot van rekening nog steeds over dezelfde foto !  – Ook vragen we aan de plaatser van het bericht om ons te melden wanneer hij merkt dat er foto’s en/of links als reactie op zijn/haar foto gepost werd. Dit kan heel eenvoudig door één van de administrators of moderators te taggen in een reactie van datzelfde bericht of via een privé berichtje
 • Geen berichten over locaties, studio’s, …., tenzij de beheerders/moderators er specifiek naar vragen om meer duidelijkheid te krijgen
 • Geen vragen stellen, dit is een fotogroep! Om vragen te stellen bestaan er andere groepen. Tenzij beheerders/moderators informatie nodig hebben om meer duidelijkheid te krijgen in een bepaalde situatie (over bv. hoe een foto tot stand gekomen is)

Belangrijk: 

Neem je tijd om een beeld te posten, geef wat uitleg over wat het beeld voor je betekent en eventueel hoe je te werk ging om het te maken. Foto exif gegevens erbij vermelden mag maar is niet noodzakelijk. Indien de kijker dit wenst kan hij/zij er altijd nog naar vragen.Wat vind je er zelf van, of welke verwachting heb je inzake reacties van de anderen? We hebben een erg gemengde groep, waarin we allemaal onze eigen fotografie en de ontwikkeling daarvan verkennen.Vragen om ‘Likes’ te verzamelen voor een of andere foto- of andere wedstrijd horen niet thuis in deze groep en zullen – bij plaatsing – onmiddellijk en zonder verwittiging verwijderd worden.Activiteiten/evenementen: Indien er in jouw buurt activiteiten rond fotografie (workshops, cursussen, beurs, tentoonstelling….) worden georganiseerd en je wil dit melden in de groep, ga dan via de tab ‘Evenementen’ bovenaan en voeg toe.Omgaan met elkaar: Probeer vriendelijk te zijn en wees hoffelijk. Hou er rekening mee dat we elkaar in dit digitale medium al eens misverstaan. Zet je over reacties die je niet fijn vindt en vergeef iemands eigen(gereid)heid. Loopt het echter toch uit de hand dan kan je berichten en reacties steeds rapporteren aan de beheerders, deze zullen dan beslissen of er personen al dan niet verwijderd en/of geblokkeerd worden.

Activiteiten/evenementen:

Indien er in jouw buurt activiteiten rond fotografie (workshops, cursussen, beurs, tentoonstelling….) worden georganiseerd en je wil dit melden in de groep, ga dan via de tab ‘Evenementen’ bovenaan en voeg toe. Gelieve wel eerst even langs de beheerders passeren alvorens je evenement te posten (gewoon om de relevantie ervan te checken).

Omgaan met elkaar:

Probeer vriendelijk te zijn en wees hoffelijk. Hou er rekening mee dat we elkaar in dit digitale medium al eens misverstaan. Zet je over reacties die je niet fijn vindt en vergeef iemands eigen(gereid)heid. Loopt het echter toch uit de hand dan kan je berichten en reacties steeds rapporteren aan de beheerders, deze zullen dan beslissen of er personen al dan niet verwijderd en/of geblokkeerd worden.

Indien de beheerders/moderators vinden dat er reacties zijn die echt niet door de beugel kunnen dan behouden zij zich het recht voor om deze al dan niet te verwijderen en/of te blokkeren, alsook de reacties stop te zetten.

Hierbij nog enkele belangrijke links die je best even doorneemt:

Klik hier voor meer info over het GROEPSREGLEMENT

Klik hier voor meer info over het MAGIC FOTO ALBUM

Magic foto: 

MAGIC FOTO ALBUMIn dit album worden voornamelijk foto’s geplaatst die ondergedompeld werden in speciaal bewerkingsbadje of die een uitzonderlijke techniek vergen, uiteraard vergezeld van een duidelijke omschrijving van het gebruikte procédé. Speciale bewerking of techniek kan zijn o.a. Long exposure technics, Blending, Stacking, Strobing, enz…… De bedoeling is om beter en anders te leren fotograferen en kennis/techniek over te dragen aan elkaar. Vragen stellen in de reactie bij de foto mag uiteraard en antwoorden moeten in begrijpelijke taal – en met het nodige respect – gegeven worden.

BEHEERDERS, UITVOERING EN RICHTLIJNEN: 

Onze groep telt ondertussen meer dan 32.000 leden, we hopen dan ook dat jullie begrijpen dat regels noodzakelijk zijn en dienen gerespecteerd te worden. Als beheerders zien we niet altijd alles, en hebben niet altijd de tijd om onmiddellijk te reageren. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op onze huidige ervaring, maar dat sluit niet dat we iets over het hoofd kunnen hebben gezien waar we desondanks wel op zullen reageren. We rekenen op jullie begrip en gezond verstand om hier bewust mee om te springen en zelf mee het succes van deze groep te bepalen. We denken dat er een enorm potentieel ligt in onze gezamenlijke passie rond fotografie. We zijn nog steeds bezig met het bijschaven van de reglementen inzake de groepsfilosofie en etiquette. Hou er dus rekening mee dat her en der nog aanpassingen kunnen gebeuren.

Tot slot nog dit over onze groep en onze pagina: 

Onze groep en onze pagina werken interactief samen. Als je lid bent van onze groep is het bijgevolg echt wel noodzakelijk om ook onze pagina te Liken aangezien we hier dagelijks een ‘FOTO VAN DE DAG’ posten, gekozen uit alle inzendingen in onze groep.

Link naar onze groep Fotografie/Allerlei:

https://www.facebook.com/groups/fot…

Link naar onze pagina Fotografie Allerlei:

https://www.facebook.com/fotografie…Wens je op de hoogte gehouden te worden van al het reilen en zeilen over onze FB-groep, FB-pagina, website en blog => schrijf je dan in op onze maandelijkse Nieuwsbrief !

Wens je eveneens op de hoogte gehouden te worden van alle recente tips & tricks, schrijf je dan in door te klikken in de rechter kolom op de tab ‘volg dit blog’.

Mogen we je vragen om ons initiatief – waar tienduizenden ondertussen deel van uitmaken – te steunen door een kleine donatie (minimaal 10 €) die ons ook zal toelaten je meer diensten aan te bieden. Gebruik hiervoor de onderstaande donatieknop van PayPal. Alvast onze gemeende dank hiervoor.

Met ‘meer diensten aanbieden’ bedoelen we: meer foto’s per dag (met een max. van 10) en ook links posten naar niet-commerciële websites. Echter filmpjes en bewegende beelden opladen kunnen we niet toelaten.

Indien u geen PayPal rekening hebt is het uiteraard ook mogelijk om rechtstreeks te doneren via het Argenta rek. nr. van onze Fotografie Allerlei groep:

IBAN: BE34 9731 4172 2690

BIC: ARSPBE22

 

De beheerders/moderators behouden zich op elk moment het recht voor om – bij onregelmatigheden en twijfel – onmiddellijk in te grijpen en, indien nodig, de berichtgeving stop te zetten en het bericht + de plaatser ervan te verwijderen en te blokkeren.

PS: onze groep werd opgericht door Regina Wolfs en Wilfried Jacobs op dinsdag 6 januari 2015.

Aan allen veel fotografie plezier toegewenst.

Het Fotografie Allerlei team

BewarenBewaren

54 reacties op “GROEPSREGLEMENT

 1. Allemaal heel duidelijk. Hartelijk dank!

  Oh, ben op Facebook Natasja Wiebenga-Jansen maar aangezien dit een openbaar gedeelte van het internet is, heb ik me ingeschreven als MoiIsNaWiJa@gmail.com (heb het even geschreven met bijbehorende hoofdletters, denk dat het nu wel in elkaar te puzzelen is hoe de naam is ontstaan 😉)

  Like

 2. heel duidelijk en gelukkig geen buitensporige foto’s en reacties. het lijkt me leuk om met enige regelmaat wat te posten.
  Groetjes Claude

  Geliked door 1 persoon

 3. Nu heb ik met m’n verstrooide kop abusievelijk een familie kiekje geplaatst die voor een andere pagina was bedoeld. Kiekje was na plaatsing ook weer in no-time verdwenen. Bij nalezing van het reglement begreep ik ook het waarom. Mijn vraag is nu of behalve mijn kiekje ikzelf ook definitief verwijderd ben als lid?

  Like

 4. Ben niet zo prater,laat staan een schrijver.Duidelijk de redelijke regels.Maak foto,s voor me plezier,leert me ook om “beter” te kijken,simpel, al wat zichtbaar is,natuur in zijn verscheidenheid,en ons alle leven.Vr,G. ( Wel een vraag,als ik een collage maakt,dan is dat 1 foto,met meerdere afbeeldingen,mag dat wel?)

  Like

 5. Pingback: Fotografie/Allerlei | Fotografie Allerlei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: