Good to know


Wat is fullframe?

fulframe
Fullframesensors zijn vrijwel even groot als het kleinbeeldformaat uit de analoge fotografie. Je maakt opnamen van 36 x 24 mm. Lees meer …

Dertien tips voor perfecte reisfoto’s

roamingReizen zijn voor elke fotograaf de aanleiding om het fototoestel boven te halen. Maar hoe neem je de perfecte vakantiefoto? Vanuit welke hoek leg je je herinneringen vast? Met deze tips kom je thuis met vakantiekiekjes die eruitspringen. 1. Wees paraat Bij reizen is de voorbereiding het halve werk. Leer je camera kennen voor je … >> Lees meer …

Alles wat je moet weten over het einde van de roamingkosten

roamingVanaf juni 2017 betaal je niet langer roamingkosten binnen de Europese Unie. Wat betekent die beslissing precies?
>> Lees meer …


Eervolle vermeldingen fotowedstrijd ‘Straatfotografie zwart-wit’

Afgelopen vrijdag maakte we al de winnaars bekend van de fotowedstrijd ‘Straatfotografie zwart-wit’ en vroegen wij jullie om nog een beetje geduld voor de eervolle vermeldingen. Nu hoeven jullie niet langer te wachten, dit zijn ze.
>> Lees meer …

  Microsoft lanceert slimme camera-app voor iPhone

Kunstmatige intelligentie moet Microsoft Pix nog beter maken dan de standaard camera-app op iOS om automatisch aantrekkelijke foto’s te nemen.>>Lees meer ….

 

Facebook Moments: deel foto’s maar behoud je privacy

Facebook lanceert zijn Google Foto’s-concurrent Moments vandaag bij ons. Met Moments kan je eenvoudig foto’s van feestjes of vakanties delen met de vrienden die er bij waren, met dank aan objectherkenning. >>Lees meer ….

8 kleine dingetjes om altijd bij je te hebben als fotograaf

8-kleine___Als je er op uit trekt om te fotograferen neem je uiteraard je camera, wat objectieven en wellicht nog een statief mee. De basis om foto’s te kunnen maken. In mijn fototas heb ik echter nog een paar andere kleine, maar praktische, dingetjes zitten die je fotosessie soms letterlijk nog kunnen redden.. >>Lees meer ….

Het Fotografie Allerlei team

%d bloggers liken dit: