Multimedia


Professional Imaging 2018 nu nog met korting

Ben je van plan om op 24, 25 of 26 maart 2018 naar Professional Imaging in het Hart van Holland te Nijkerk te gaan? Dan kun je tot eind januari kaarten kopen met korting. Natuurlijk zijn wij ook dit jaar weer van de partij.
Ieder jaar weer bewijst de Professional Imaging dat fotografie nog altijd springlevend is. Een frisse beurs met een groot aanbod exposanten, sprekers en ruim 9.500 bezoekers waardoor ze zich ontpoppen tot de Photokina van de Benelux. >>Lees meer ….

PC of Mac voor fotobewerking

Als het gaat om fotobewerking, kunnen zowel PC- als Mac-platforms zeer krachtig en zeer capabel zijn. Ze hebben allebei een eigen lijst met voor- en nadelen. De keuze tussen een Mac of een PC kan moeilijk zijn, omdat er zoveel verschillende aspecten en variabelen zijn om te overwegen. >>Lees meer ….

Apple introduceert RAW-fotografie in iOS 10
iphone-camera

iPhones of iPads die de update iOS 10 maken, zullen foto’s kunnen nemen in het RAW-formaat. Het RAW-formaat laat smartphone-fotografen toe om foto’s achteraf intensiever hun foto’s te bewerken.  >>Lees meer ….

Adobe stelt fotografie-abonnement open

adobe

Softwaremaker Adobe stelt zijn goedkope ‘Photoshop-fotografie-programma’ open voor iedereen. Het is Adobes antwoord op de lauwe ontvangst van het Creative Cloud-abonnementsmodel. >> Lees meer ….

 

Facebook wil je waarschuwen voor nepnieuws !
facebook-zuckerberg

Mark Zuckerberg stelt dat het sociale netwerk werkt aan een reeks ingrepen die nepnieuws moeten tegengaan. >>Lees meer ….

 

 10 gratis Photoshop alternatieven

Schermafbeelding 2016-06-05 om 18.36.56Als je je digitale foto’s echt tip-top wilt krijgen, zal je geregeld naar fotobewerkingssoftware moeten grijpen. Met deze gratis pakketten kom je al een heel eind.
>>Lees meer ….

Toegankelijke en krachtige fotobewerking

Schermafbeelding 2016-06-05 om 18.27.05Fotor is een gratis suite voor fotobewerking waarbij gebruiksvriendelijkheid centraal staat. Hoewel niet zo uitgebreid als Photoshop, bevat het toch heel wat functionaliteit.
>>Lees meer ….

Gratis alleskunner voor foto’s

Schermafbeelding 2016-06-05 om 18.16.56Ben je op zoek naar een gratis fotobewerker die zowat alle functies aanbiedt die je maar kan wensen? Dan moet je Picosmos Tools zeker eens een kans geven
>>Lees meer ….

Google Foto’s maakt automatisch sublieme fotoalbums

Schermafbeelding 2016-04-13 om 22.53.27Doordat weinig mensen het leuk vinden om handmatig een fotoalbum te creëren, verzamelen momenteel veel foto’s virtueel stof. Google maakt hier echter een einde aan.
>>Lees meer ….

Gemiste oproep uit het buitenland? Bel vooral niet terug!

Schermafbeelding 2016-04-13 om 22.48.57De jongste tijd worden weer heel wat mensen opgebeld vanop een telefoonnummer in Zimbabwe (beginnen met +263). De telefoon belt slechts één keer en je hebt een gemiste oproep. Het gaat echter om een oplichterspraktijk en terugbellen kost je handenvol geld. >>Lees meer ….

Facebook coverfoto maken van meerdere foto’s

Schermafbeelding 2016-04-13 om 21.46.14Wil je graag je beste foto’s op je Facebook profiel laten zien? In deze tutorial leer je hoe je (met behulp van een handig sjabloon) snel een mooie coverfoto voor Facebook in elkaar zet.
>>Lees meer ….


Van computer naar Instagram

Schermafbeelding 2016-03-10 om 15.51.22Gramblr is een handig tooltje waarmee je ook (bewerkte) foto’s rechtstreeks vanaf je pc of Mac richting Instagram kunt sturen.
<<Lees meer….

 

Foto’s verkleinen met één muisklik

Schermafbeelding 2016-03-10 om 15.41.31
Zijn je foto’s te groot om door te mailen of nemen ze te veel opslagplaats in? Met Image Resizer heb je een handige tool bij de muis om ze te verkleinen.
<<Lees meer….

Snelle fotobewerkingen

InPixoInPixio Free Photo Editor is een tool voor eenvoudige fotowerking die uitblinkt in gebruiksgemak. Iedereen kan er mee overweg, al is de vraag of je voldoende zal hebben aan de gratis versie.
>>Lees meer….

Voorzie je foto’s van een ‘copyright’ of watermerk

Schermafbeelding 2016-03-10 om 15.27.50Een stukje tekst of een watermerk kan vaak al volstaan om tegen te gaan dat anderen zomaar je fotomateriaal voor eigen gebruik inzetten. Dat kan met CopyRight2Image.
>>Lees meer….

Facebookprofielfoto even bepalend als cv-foto voor sollicitatie

Jp-Facebook-articleLargeVoor werkgevers is het niet altijd even gemakkelijk een eerste selectie te maken uit de kandidaten die hun cv hebben opgestuurd. Velen zoeken daarom hun heil bij Facebook.
>>Lees meer….

Flickr zet grote stap achteruit in strijd met Google Foto’s

Schermafbeelding 2016-03-10 om 15.10.01Flickr zet grote stap achteruit in strijd met Google Foto’s.
Flickr maakt zijn tooltje om automatisch foto’s naar de dienst te uploaden voortaan betalend en schakelt zichzelf zo uit als concurrent voor Google Foto’s en Dropbox.
>>Lees meer….

 

 

Leuke herinneringen digitaal vastleggen

FroomitDe eerste stapjes van je (klein-)kind, die leuke nieuwjaarsbrief die ze komen voorlezen, de speech van je man op het huwelijk van je dochter… Er zijn zoveel gelegenheden die de moeite zijn om vast te leggen, te bewaren en te delen met anderen. De nieuwe app Froomit maakt dat eenvoudig mogelijk.
>>Lees meer….

Toerisme Scheldeland lanceert app ‘100 Jaar Groote Oorlog’

Toerisme ScheldelandMet de gratis app ‘100 Jaar Groote Oorlog’ ontdek je nu ook via je smartphone de verhalen rond de strijd van 1914-18 in Scheldeland. . Dankzij unieke 3D-audiofragmenten beland je zelfs middenin de verhalen.
>>Lees meer….

10 tips om een nieuwe stad of bestemming te verkennen

verkennenAls je naar een nieuwe stad gaat, dan kun je Google Maps als handige hulp gebruiken. Je waant je meteen een van de locals. Maar ook in je eigen stad zijn vaak veel verborgen, leuke nieuwe plekken die je nog niet kent, maar wel makkelijk kunt opsporen met je smartphone. Daarom 10 tips hoe je het meeste uit Google Maps kunt halen.
>>Lees meer…. 

Oude foto’s digitaliseren

oude foto'sWie oude foto’s wil digitaliseren, bereikt het beste resultaat met een negatiefscanner. Mits u nog over de negatieven beschikt natuurlijk. Waar moet u op letten bij de aanschaf?
>>Lees meer….

Aankooptips voor een digitaal fototoestel

digifotoWaarop moet u letten bij de aankoop van een digitaal fototoestel en wat moet u weten vooraleer de verkoper u met allerhande technische termen om de oren begint te slaan?
>>Lees meer….

 

button-nieuwsbrief

Het Fotografie Allerlei team

%d bloggers liken dit: