Multimedia


Leer werken met Lightroom

Een foto maken is tegenwoordig nog maar een onderdeel van het werk. Elke foto kan nog beter worden met behulp van de juiste nabewerking. Uiteraard is een goede foto nog steeds gewenst als uitgangspunt, maar met die basis kun je in korte tijd een goede foto nog beter maken. Dat kan met programma’s als Photoshop of zelfs het gratis programma Gimp. Lees meer…

 Vakantie voorbij, tijd voor de foto’s!

Sinds de komst van de digitale camera zijn vakantiekiekjes vaak tot vergetelheid gedoemd op de harde schijf van een computer. Toch kan je hen in een paar tellen de zichtbaarheid geven die ze verdienen. Lees meer…

Toegankelijke en krachtige fotobewerking
Schermafbeelding 2016-06-05 om 18.27.05

Fotor is een gratis suite voor fotobewerking waarbij gebruiksvriendelijkheid centraal staat. Hoewel niet zo uitgebreid als Photoshop, bevat het toch heel wat functionaliteit.
>>Lees meer ….

Gratis alleskunner voor foto’s
Schermafbeelding 2016-06-05 om 18.16.56

Ben je op zoek naar een gratis fotobewerker die zowat alle functies aanbiedt die je maar kan wensen? Dan moet je Picosmos Tools zeker eens een kans geven
>>Lees meer ….

Google Foto’s maakt automatisch sublieme fotoalbums
Schermafbeelding 2016-04-13 om 22.53.27

Doordat weinig mensen het leuk vinden om handmatig een fotoalbum te creëren, verzamelen momenteel veel foto’s virtueel stof. Google maakt hier echter een einde aan.
>>Lees meer ….

Gemiste oproep uit het buitenland? Bel vooral niet terug!
Schermafbeelding 2016-04-13 om 22.48.57

De jongste tijd worden weer heel wat mensen opgebeld vanop een telefoonnummer in Zimbabwe (beginnen met +263). De telefoon belt slechts één keer en je hebt een gemiste oproep. Het gaat echter om een oplichterspraktijk en terugbellen kost je handenvol geld. >>Lees meer ….

Facebook coverfoto maken van meerdere foto’s
Schermafbeelding 2016-04-13 om 21.46.14

Wil je graag je beste foto’s op je Facebook profiel laten zien? In deze tutorial leer je hoe je (met behulp van een handig sjabloon) snel een mooie coverfoto voor Facebook in elkaar zet.
>>Lees meer ….


Van computer naar Instagram
Schermafbeelding 2016-03-10 om 15.51.22

Gramblr is een handig tooltje waarmee je ook (bewerkte) foto’s rechtstreeks vanaf je pc of Mac richting Instagram kunt sturen.
<<Lees meer….

Foto’s verkleinen met één muisklik
Schermafbeelding 2016-03-10 om 15.41.31


Zijn je foto’s te groot om door te mailen of nemen ze te veel opslagplaats in? Met Image Resizer heb je een handige tool bij de muis om ze te verkleinen.
<<Lees meer….

Snelle fotobewerkingen
InPixo

InPixio Free Photo Editor is een tool voor eenvoudige fotowerking die uitblinkt in gebruiksgemak. Iedereen kan er mee overweg, al is de vraag of je voldoende zal hebben aan de gratis versie.
>>Lees meer….

Facebookprofielfoto even bepalend als cv-foto voor sollicitatie
Jp-Facebook-articleLarge

Voor werkgevers is het niet altijd even gemakkelijk een eerste selectie te maken uit de kandidaten die hun cv hebben opgestuurd. Velen zoeken daarom hun heil bij Facebook.
>>Lees meer….

Flickr zet grote stap achteruit in strijd met Google Foto’s
Schermafbeelding 2016-03-10 om 15.10.01

Flickr zet grote stap achteruit in strijd met Google Foto’s.
Flickr maakt zijn tooltje om automatisch foto’s naar de dienst te uploaden voortaan betalend en schakelt zichzelf zo uit als concurrent voor Google Foto’s en Dropbox.
>>Lees meer….

Leuke herinneringen digitaal vastleggen
Froomit

De eerste stapjes van je (klein-)kind, die leuke nieuwjaarsbrief die ze komen voorlezen, de speech van je man op het huwelijk van je dochter… Er zijn zoveel gelegenheden die de moeite zijn om vast te leggen, te bewaren en te delen met anderen. De nieuwe app Froomit maakt dat eenvoudig mogelijk.
>>Lees meer….

Toerisme Scheldeland lanceert app ‘100 Jaar Groote Oorlog’
Toerisme Scheldeland

Met de gratis app ‘100 Jaar Groote Oorlog’ ontdek je nu ook via je smartphone de verhalen rond de strijd van 1914-18 in Scheldeland. . Dankzij unieke 3D-audiofragmenten beland je zelfs middenin de verhalen.
>>Lees meer….

10 tips om een nieuwe stad of bestemming te verkennen
verkennen

Als je naar een nieuwe stad gaat, dan kun je Google Maps als handige hulp gebruiken. Je waant je meteen een van de locals. Maar ook in je eigen stad zijn vaak veel verborgen, leuke nieuwe plekken die je nog niet kent, maar wel makkelijk kunt opsporen met je smartphone. Daarom 10 tips hoe je het meeste uit Google Maps kunt halen.
>>Lees meer…. 

Oude foto’s digitaliseren
oude foto's

Wie oude foto’s wil digitaliseren, bereikt het beste resultaat met een negatiefscanner. Mits u nog over de negatieven beschikt natuurlijk. Waar moet u op letten bij de aanschaf?
>>Lees meer….

Aankooptips voor een digitaal fototoestel
digifoto

Waarop moet u letten bij de aankoop van een digitaal fototoestel en wat moet u weten vooraleer de verkoper u met allerhande technische termen om de oren begint te slaan?
>>Lees meer….

button-nieuwsbrief

Het Fotografie Allerlei team

%d bloggers liken dit: