Picasa stopt per 15 maart 2016


De online fotoalbums van Google Picasa behoren zeer binnenkort tot het verleden. Google ziet het niet meer zitten om twee fotodiensten in de lucht te houden (Picasa naast het eigen Google Photos) en daarom gaat de stekker er uit.

De zoekgigant geeft aan zich liever te focussen op één fotodienst, omdat Google Foto’s meer functionaliteiten biedt en beter tussen verschillende platformen werkt. Hierdoor zou er geen plek meer zijn voor Picasa. Wel laat Google Picasa-gebruikers om een simpele manier overstappen.

Picasa stopt

Gebruikers van Picasa kunnen bij Google Foto’s inloggen om al hun foto’s en video’s terug te vinden. Hier kunnen zij foto’s blijven uploaden en organiseren. Mensen die Google Foto’s liever niet gebruiken, kunnen terecht bij een webpagina om beelden te bekijken, downloaden of verwijderen. Het maken en bewerken van fotoalbums kan alleen in Google Foto’s. Google Photos zal uiteraard wel een ondersteunde desktop applicatie hebben.

Half maart wordt de desktop-applicatie al gestaakt en op 1 mei moet hetzelfde zijn gebeurd met de online fotoalbums. Gebruikers worden doorverwezen naar Google Photos. De Picasa desktop-applicatie, die ook dient voor het ordenen en beheren van foto’s op de harde schijf van de gebruiker, zal na 15 maart niet meer te downloaden zijn. Mensen die de applicatie al hebben kunnen er nog wel verder mee werken, de code wordt echter niet meer ondersteund.

Google Foto’s werd vorig jaar geïntroduceerd en is volgens de zoekgigant een ‘veilige privé-omgeving voor al je kiekjes’. De dienst laat je een onbeperkt aantal beelden opslaan in de cloud en sorteert ze automatisch op dagen. Foto’s worden tot maximaal 16 megapixels opgeslagen en video’s tot 1080p. Zijn beelden van een hogere kwaliteit, dan worden ze automatisch gecomprimeerd.

Het Fotografie Allerlei team

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: