Foto apps voor uw smartphone


Met een smartphone of tablet herinneringen vereeuwigen is ondertussen voor de meesten onder ons kinderspel geworden, ze bewerken met een app is nog gemakkelijker. Om foto’s te bewerken op je iPhone en iPad zijn er veel gratis apps. Ik hou van fotografie, dus ik heb er al aardig wat getest. Hieronder lees je welke ik de beste vindt. Met zowel de iPhone als de iPad kun je prachtige foto’s maken, maar welke app kies je als je ze wilt bewerken? Er zijn er zoveel in de iTunes Store dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

De fotokwaliteit van een smartphone is niet te vergelijken met die van een reflexcamera. Maar er is wel één enorm voordeel: je hebt je smartphone (bijna) altijd bij je. Om het beste uit je foto’s te halen doe je er daarom goed aan enkele foto apps te downloaden die meer kunnen dan het standaardprogrammaatje op je smartphone. Professionele fotografen doen dat evenzo met software zoals Photoshop en Lightroom.  Ik heb een aantal apps die ik erg goed vind op een rijtje gezet, zowel vanwege de kwaliteit van de gereedschappen als de mogelijkheden. Probeer ze, kijk welke jou het beste bevalt en voeg ze toe aan je virtuele cameratas!
Hoeveel beter zijn de nieuwe iPhone-camera's?Hoeveel beter zijn de nieuwe iPhone-camera’s?

De nieuwe iPhone 6 en 6 Plus hebben betere camera’s dan hun voorgangers. Maar hoe groot is dat verschil eigenlijk? LEES MEER »
Lees meer artikels over » tests » iphone » iphone 6 » iphone 6 plus » camera » smartphone

Adobe verleidt iPhone-fotografen

Adobe verleidt iPhone-fotografen

Liefst een kwart van de gebruikers van Lightroom Mobile gebruikt die app om iPhone-foto’s te bewerken, vertelt Tom Hogarty van Adobe. LEES MEER »
Lees meer artikels over » nieuws » software » adobe » lightroom » mobile » iphone » ipad

Dit zijn de beste iPhone-foto's van het jaar

Dit zijn de beste iPhone-foto’s van het jaar

Met een smartphone kan je veel meer dan selfies en snapshots maken. Dat bewijzen de winnende foto’s van de zevende iPhone Photography Awards. LEES MEER »
Lees meer artikels over » nieuws » wedstrijd » fotowedstrijd » apple » iphone » smartphone

Ansichtkaarten versturen vanaf je iPhone

Ansichtkaarten versturen vanaf je iPhone

Wil je op je vakantie iets persoonlijkers versturen dan de kaarten uit de kiosk? We vergelijken twee apps waarmee je een ansichtkaart met je eigen foto’s kan maken. LEES MEER »
Lees meer artikels over » tests » software » apps » iphone » ansichtkaart » vakantie » reizen » pixum » instacard » postcard

Test: Steadicam Smoothee

Test: Steadicam Smoothee

Uit de hand filmen met een iPhone of actiecamera levert niet altijd bruikbare beelden op. Met de Smoothee krijg je een stabiel platform.LEES MEER »
Lees meer artikels over » tests » filmen » film » video » smoothee » steadycam » steadicam »  stabiel » stabilisatie » smartphone » iphone

Filters op je foto's met vernieuwde iPhone-app Google+

Filters op je foto’s met vernieuwde iPhone-app Google+

De mobiele apps van Googles sociale netwerk krijgen een grote update, die Google+ in het vaarwater van Instagram brengt. LEES MEER »
Lees meer artikels over » nieuws » app » apps » software » iphone » ios » android » google plus » mobiel » smartphone » filter » instagram

Mooie manier om foto's te bekijken op je iPad

Mooie manier om foto’s te bekijken op je iPad

Het oog wil ook wat en daarom geeft de iOS-app Cooliris je online fotoverzameling de ultieme kijkervaring met haar indrukwekkende 3D-beeldmuur. LEES MEER »
Lees meer artikels over » nieuws » software » app » apps » download » ios » iphone » ipad » picasa » flickr » facebook 

Photoshop Touch nu ook voor smartphones

Photoshop Touch nu ook voor smartphones

Photoshop Touch, de vingerversie van de beroemde beeldbewerker, is er nu ook voor je iPhone of Android-smartphone. LEES MEER »
Lees meer artikels over » nieuws » software » bewerken » photoshop » touch » photoshop touch » android » ios » iphone

Will.i.am maakt echte camera van iPhone

Will.i.am maakt echte camera van iPhone

Popartiest Will.i.am brengt een reeks accessoires uit waarmee je een iPhone kunt veranderen in een compactcamera. LEES MEER »
Lees meer artikels over » nieuws » smartphone » iphone » accessoires » fotososho

Gratis app met vijftien filtereffecten

Gratis app met vijftien filtereffecten

Photo Mage is een gratis mobiele app waarmee je vijftien eenvoudige, Instagram-achtige filtereffecten kunt toepassen op je foto’s. LEES MEER »
Lees meer artikels over » nieuws » mobiel » app » software » photo mage » ios » iphone » instagram

Kwaliteit hoeft immers niet altijd duur te zijn

Sinds smartphones echte camera’s geworden zijn, komen er steeds meer foto-apps in de appstores. Het is vaak moeilijk een keuze te maken in dit enorme aanbod. De bovenstaande apps zijn het resultaat van een strenge selectie en vele tests door mezelf. Hopelijk bevallen ze jou net zo goed als mij. Zoveel mogelijk blijven uittesten is de boodschap want dagelijks komen er andere (en nog interessantere) apps bij.

Onthou hoe dan ook dat foto’s bewerken op je smartphone niet altijd even gemakkelijk is vanwege het kleine scherm (op de iPad gaat dit al beter). Werk je comfortabeler op een groot scherm, sla dan je foto’s en albums op in de “cloud” en bewerk ze op je iPad, laptop of desktop.

Wens je op de hoogte gehouden te worden van alle recente tips & tricks, schrijf je dan in voor onze Nieuwsbrief

 

Veel smartphone fotografie plezier

Het Fotografie Allerlei team

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: